2.1.2012

Suunnitelmat muuttuu...


Vaikka selkä on ollu pari viikkoa niin s**tanan kipeänä. sain eilen lykättyä lautan vesille jossa oli tulevan kesän lajikkeita. Lajikkeita karsiintui jonnii verran alkuperäisestä. Vaikka kuinka kipee olis, olihan se pakko viritellä kauden ensimmäinen bubbleri käyttöön. 6 paikkaa nyt käytössä, 8 vielä vapaana. Bubblerissa on 2kpl kutakin, Naga Morich, Charapita ja Turbo Pube. Nagaa lukuunottamatta ovat ylimääräisiä taimia, joten pitänee jossain vaiheess jaella niitä kavereille. Bubblerin reunamille mahtui vielä pari flexua, Naga, Charapita ja Turbo Pube mullassa.
Viime kauden kasvatteja on pitäny leikellä jonnii verran, tykkäävät pukata uutta kasvua natikan alla.
Edustalla Cumari Pollux, Rhombo ja taustalla Canario. Canario oli jo menossa katon rajassa sivullepäin, leikkasin sitten n, metrin korkuiseksi.


Alle listasin 2012 kasvatit. Chinenset menee kasvariin ebbiin, ja annuumit, baccat ja Turbo Pube putkihydroon etelä seinustalle. Lajikkeen perään olen merkinnyt "penkkiin" pääsevät ko. lajikkeet penkkiin, jonka kastelu hoidetaan pumpulla ja ajastuksella. Muut villit menevät penkkiin jonka sade kastelee, tai kastelija jos sattuu olemaan paikalla.

Capsicum annuum
Dvoinoje Izobilije
Malawi Bird's Eye   Viime kaudelta, saa majailla amppelissa (24cm pauliina), selviää jos selviää mahdollisesti epäsäännöllisellä kastelulla.
Serrano

Capsicum baccatum
Aji Cristal
Aji Fantasy
Aji Verde

Capsicum chinense
Bonda ma Jacques
Brown Large Habanero
Fatalii
Naga Morich
Trinidad Scorpion Morouga Blend

Capsicum pubescens
CAP 1492   viime kaudelta
PI 585267 Turbo Pube 

Canario viime kaudelta, saa majailla 30cm pauliinassa, selviää jos selviää, mahdollisesti epäsäännöllisellä kastelulla. Totesin 2011 ettei ole erityisen janoinen lajike vaikka isoja podeja tekeekin, joten voi selvitäkin.

Villit 

Capsicum annuum var. glabriusculum
PI 593491     viime kaudelta
Tepin Guatemala     viime kaudelta
Capsicum cardenasii var. pendulum 
Ulupica Large     viime kaudelta
Capsicum flexuosum 
Capsicum flexuosum    2kpl penkkiin
Capsicum praetermissum 
CAP 1144  penkkiin
CAP 1487  viime kaudelta
CGN 22795 penkkiin
Cumari Pollux    viime kaudelta
Capsicum rhomboideum 
Capsicum rhomboideum     viime kaudelta, penkkiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti