12.2.2012

Taimet hyvällä alulla

Taimet alkaa olla hyvällä alulla, bubleri täyttyny ja lautalla ei ole enää kuin CGN 22795 ja CAP 1144 praetermissumit. CAP 1144 ollu jo marraskuun lopulta lautalla, ja CGN 22795 vuoden alusta.
Nyt kun alkaa olla taimia mukavasti ja talvetettaviakin jonnii verran, oli aika laitella toinen natikka peliin. Nyt siis valoina yhteensä 2x 250W SPNA ja 120W led.Nyt lienee voisi taas lainata tytön kaverin sanontaa, joka tokaisi viime talvena chilihuoneeseen tullessaan "Onpa täällä kilkasta.". :)

Laatikollinen vara/ylijäämä taimia passiivihydrossa. Näin ei ole kosteaa multaa tai vastaavaa harsosääskien toukille, niitä pirulaisia sillon tällön jokunen näkyy. Toki sitä on noissa pienissä taimikipoissa, mut ompahan näin sitä kaiken kaikkiaan vähemmän.

Jokunen kuvatus talvetuksista, ja uusista taimista.

CAP 1492
Kovasti on kukkinu viime aikoina...

...ja podiakin pukkaa. Pääseepähän maistamaan millainen tuo on, vaikka auringossa kasvaneessa olisi tietty enemmän makua.

Tepin Guatemala
 Kovasti tuntunu kasvaneen, ja podiakin tehny reilut kymmenkunta ja saman verran ainakin lisää tuloillaan.

CAP 1487
Tuntui että tällä kasvilla on jotain ongelmia, mut viikko sit hoksasin että on ollut kovin kuivana kokoajan, kun täytti altakastelutilan tohon ruukkuun n.1,5L se imaisi sen heti tyhjäks. Nyt osaa laittaa vettä huolella tälle viikoks.

Capsicum rhomboideum
On kasvanu todella hyvin sisääntuonnin jälkeen ja antanu reilu kymmenkunta podiakin.


Capsicum flexuosum
Flexu kaksikko, joista toinen jo aloittelee nuppujen tekoa, mutta toinen on kasvanu paljon hitaammin, mut eiköhän noi pääse kesäks sit pölytys puuhiin.

Charapita
Ensimmäinen kukka jo aukeamassa kasvissa, Naga vasta tehnny nupun alkuja. Jospa tässä talven päälle pääsis kokeilemaan sitä Nagan ja Charapitan risteytystä.


Naga Morich

Canario
Siellä näkyy viimeinen kauden 2011 podi kypsänä, vai oisko jo sit 2012 eka, tiiä sit. :)1 kommentti:

  1. Kyllä on mukavasti kasvaneet nuo uudet taimet, kuten Charapita ja Naga. Ilmeisen paljon kestää siis antaa lannoitetta jo pienestä saakka. Mukava myös nähdä, että Rhombosta on kasvanut noin hieno kasvi ja satoakin siitä oot saanut. Kohta pääsee siitä pistoa kaivamaan itsellekin! ;)

    VastaaPoista