25.3.2012

10L chiliä pakkasesta kuivaukseen

Oikeastaan tarkemmin 10,5L, josta Nagaa 2,5L.


Kaikista sattuneista syistä, on edessä muutto Kajaaniin ja siellä oleillaan, emännän ja tytön kanssa 2h+k kämpässä. Joten täytyy kuivattaa nuo ja laittaa kaikki jauheeksi niin menee paljon pienempään tilaan. Saunassa on hetivalmis-kiuas joka pitää sen sopivan lämpöisenä, ja ensi viikonloppuna onkin sitten chilipölyä ilmassa kun jauhetaan oikeen urakalla.



Samasta syystä myös tulevan kauden chilit karsiutui aikalailla...


Kuvassa
CAP 1144 C.preatermissum vas. ylänurkka
CGN 22795 C.preatermissum keskellä alhaalla
CGN 21502 C.eximium 2kpl oikealla molemmat pienet
CAP 1491 C.sp (C.eximium) keskellä ylhäällä
PI 645681 C.eximium vas. alareuna

PI 645681 ollut juttua foorumilla että voisi olla frute, mutta oman yksilön kasvutapa ei yhtään muistuta frutea, vaan eximiumia. Saattaa olla vääriä siemeniä liikkeessä ko. koodilla. Sittenhän sen näkee kun kasvaa, Masa.T:ltä sain siemenet, joten hän varmaan osaisi tuosta jotain sanoa.



CAP 502 C.frutescens


PI 631154 C.flexuosum
Meinasin jo heivata flexun kun ei näyttänyt sille tulevan kaveria, mutta tänään oli sitten turpeesta yksi lenkki noussut, katsotaan kuin käy.


Naga Morich, jossa pitäisi tuossa alimmassa podissa olla tulossa Naga Morich x Charapita siemeniä, jos risteytys onnistui.


Siinä on kaikki chilit joilla ensi kesä mennään.




Lopuksi muistoksi kuva valtosasta tällä hetkellä olevista asukeista. Paljon siitä häviää... ;(



4 kommenttia:

  1. Mites muuten sulla kävi sen Tovariin pistokkaan kanssa. Onnistuiko vai heivasitko mäkeen? :) Harmittavan pieneksi kutistui sulla lista, mutta toivottavasti sait hyvän kodin niille kasveillesi. :(

    VastaaPoista
  2. Tovariin pistokas oli tiputtanu lehet ja sit vielä lähteny sukeltamaan tölkkiin, joten sen taru luultavasti oli siinä. :(
    vielä se siellä kivivillassa tököttää, mut tuskin elpyy.

    VastaaPoista
  3. Täten saat "Inspiroiva puutarhablogi"-tunnustuksen. Diplomin ehtoihin kuuluu, että julkaiset kampanjatunnuksen ( http://3.bp.blogspot.com/-8by94EtVLjg/T3dHi1u3iAI/AAAAAAAAAhE/sbJRE3IFRcg/s1600/Blogi+tunnustus.png ) blogissasi ja vastaat kolmeen kysymykseen: 1) Miten puutarhainnostus ja puutarha blogin pitäminen syntyivät 2) Mikä on erikoisin, ihmeellisin, harvinaisin, tunnearvoltaan suurin tai kaunein lempikasvisi? 3) Millainen on puutarha filosofiasi?

    VastaaPoista
  4. niceblogi :-)

    VastaaPoista